Ненчев: Възможно е Общината да получи част от Военното училище в Шумен

15:26, 13 фев 16 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможно е част от от Военното училище в Шумен да бъде дарено на Общината, това стана ясно от думите на министъра на отбраната Николай Ненчев пред журналисти по време на областна конференция на БЗНС, която се провежда в Гранд хотел „Шумен”.

"Винаги съм бил привърженик на този тип политика. Предпочитам да даря съответните имоти на съответната община, защото виждам, че в някои общини те се стопанисват добре”, каза той.

Ненчев допълни, че вече са водени такива разговори, но в понеделник ще бъдат обсъдени конкретни предложения по време на среща с ръководството на Община Шумен.

„Обсъждаме такива имоти в Хасково, в Димитровград, така че Шумен е изцяло в проекта, който, надявам се, ще реализираме”, допълни той и заяви, че на срещне с кмета на общината Любомир Христов ще коментират към кои имоти има интерес и какви са плановете за тях. Министърът ще посети и Военното училище.

Николай Ненчев заяви, че има готовност да се изпратят още войски по границите на страната, за да се справят с бежанската вълна.

„В рамките на следващата седмица очаквам да бъде приета промяна в закона за военните сили и да може да организираме съвместни патрули с гранична полиция.

Имаме готовност да увеличим многократно броя на българските военни по границите”, каза Ненчев и допълни, че и към момента военните подпомагат логистично граничните полицаи.

Той определи като обезпокоително положението с бежанците и обърна внимание, че има данни за 2 700 000 мигранти в съседна Турция.

Военният министър заяви, че България има готовност да участва в подготвяно от НАТО постоянно присъствие в района на Егейско море.

Връщам се от среща на НАТО в Брюксел, Алиансът взе решение за постоянно присъствие в района на Егейско море. Ние също ще имаме своя принос – бихме могли да участваме с една фрегата, но ще насочим усилията си и към нашите граници, каза Ненчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама