“Златния век” ще представи музеят във Велики Преслав на международната туристическа борса в София

06:38, 11 фев 16 / Култура 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пета поредна година Археологическият музей във Велики Преслав, с подкрепата на общината, ще участва на международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО.

Форумът ще се проведе от днес до 13 февруари и събира за 33 –ти пореден път в Интер Експо център участници и представители на туристическия бизнес от България и цял свят.

“Традиционно залагаме на представянето на Златния век в българската история. На щанда, който ще подредим тази година, посетителите ще бъдат привличани от цар и царица. Новото, което ще покажем е снимки и рекламен клип, заснети с дрон, на резервата и на най-важните празници във Велики Преслав. Ще имаме игра с посетителите на щанда. Играта включва въпроси към гостите ни, а за правилно отговорилите ще има награди – сувенири от старата българска столица Велики Преслав”, каза за представянето на музея директорът му Пламен Славов.

Участието на тази борса е един от факторите за увеличаване на посетителите в археологическия резерват и музея във Велики Преслав, смята Славов.

Той отбеляза, че при представянето на музея в туристическата борса през миналата година само по време на изложението са сключени договори с 10 туроепаротори.

Славов допълни, че през миналата година са имали рекорд от посещения на туристи. Над 27 хиляди посетители са разгледали забележителностите в НИАР “Велики Преслав” и археологическия музей, което е ръст от 30% в сравнение с 2014 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама