Шуменски тирове са блокирани на границата с Гърция

15:56, 08 фев 16 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два тира на шуменска фирма са блокирани на границата с Гърция от българска страна. Това обяви за Topnovini.bg собственикът на фирма за превози Пламен Манолов.

Тежките машини са на Граничния контролно-пропускателен пункт “Кулата-Промахон” от сряда. Те са натоварени с шивашки материали от Германия за Гърция.

Между 300-500 евро на ден са загубите на шуменската фирма от блокадата, която гръцките фермери предприеха на граничните пунктове, в знак на несъгласие с мерките на правителството за повишаване на данъците в южната ни съседка.

“Камионите изминават между 500 и 800 километра на ден, но вече близо седмица са блокирани на границата и фирмата ми търпи загуби”, коментира Пламен Манолов и разказа, че непрекъснато държи връзка с шофьорите, които му съобщили, че опашката от тежкотоварни автомобили на ГКПП “Кулата-Промахон” достига до Сандански.

Въпреки че е правил опити да получи информация от официални източници за момента Манолов не е успял да се свърже с представители на държавни институции. “От никъде нищо”, бе лаконичният коментар на Манолов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама