Женско сдружение подарява надежда на младо семейство в Шумен

07:27, 07 фев 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменското сдружение „Подай ръка” организира акция в подкрепа на семейството на 27-годишният Севдалин Вълков. Преди две години младият мъж станал 100% инвалид при злополука и сега е обездвижен. Съпругата му не работи, защото се грижи за него. Семейството има дъщеричка на 3 години.

„Ще търсим възможности да помогнем на семейството. Севдалин има нужда от средства за лечение и рехабилитация, от социален асистент и общинско жилище”, разказа председателката на сдружението Олга Костова. Севдалин е сирак и е израснал в социален дом във Велики Преслав, сега семейството живее на квартира при приятели в шуменския квартал „Дивдядово” и се издържа само с инвалидната пенсия от 127 лв. и детските надбавки.

„Призоваваме приятели, симпатизанти в навечерието празника на любовта – 14 февруари да открият сърцата си и да се включат в нашата инициатива - с изработка, а и със закупуване на нещата от изложбата – базар „Подари сърце”, организирана от Сдружение „Подай ръка” - Шумен. Нека да подарим светъл празник и надежда на това младо семейство, защото в Деня на влюбените се подаряват подаръци на всички тези, на които желаем добро. Нека всички заедно да пожелаем добро на това младо семейство”, апелират от шуменското сдружение. Всеки, който иска да се включи в акцията, може да участва в благотворителния конкурс-изложба, на който ще бъдат представени ръчно изработени авторски творби във формата на сърца.

Творбите ще бъдат изложени на специален благотворителен базар-изложба, който ще се проведе от 11 до 14 февруари в читалище "Напредък" в Шумен. Така шуменци ще имат възможност да изненадат любим човек с атрактивен, ръчно изработен подарък, а също и да подкрепят благотворителната инициатива в помощ на Севдалин и семейството му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама