Хандбалистките на „Шумен 98” с трудна победа като гост на „Панагюрище”

19:54, 06 фев 16 / Спорт 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на „Шумен 98” успя да се поздрави с победа при гостуването си на „Панагюрище” – 30:25 /10:10/. Срещата бе от 10-ия кръг на А хандбалната група при дамите.

Само с девет състезателки разполагаше треньорът на шуменки Николай Начев за този двубой. В групата бе и възстановяващата се от контузия Габриела Христова, но тя не влезе в игра.

Въпреки че „Шумен 98” влезе като фаворит в мача, домакините от „Панагюрище” показаха характер и не дадоха лесно победата на гостите си.

Оспрвано първо полуврме и закономерно равенство след 30 минути игра – 10:10.

През втората част домакините успяха да поведат в резултата, но с много добра игра в защита шуменският състав стигна до обрат и спечели срещата.

В дербито на 10-ия кръг на А групата при дамите „Бъки” Габрово успя да победи водача в класирането „Етър” Велик Търново с 23:21. Точна габровският тим е следващият сперник на „Шумен 98” в първенството по хандбал. „Бъки” гостува в Шумен, а по прогарама мачът е насрочен за 13 февруари, събота от 14,00 часа в зала „Плиска”.

Съставът на „Шумен 98” срещу „Панагюрище”: Рачева, Кузманова 3 гола, Славева, Илиева 5, Д. Христова 1, Атанасова,Драганова 2, Иванова 3, Сабо 16 гола.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама