Съветници от ГЕРБ оглавиха пет от комисиите в местния парламент в Шумен

13:56, 26 ное 15 / Политика 25 603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От общо десет постоянни комисии към Общински съвет-Шумен пет бяха оглавени от представители на ГЕРБ в местния парламент. Това стана на днешното първо редовно заседание на Общинския съвет в Шумен. Две председателски места отидоха при реформаторите, а с по едно са БСП, Народен съюз и НФСБ.

Всички комисии включват в състава си по седем членове.

Икономистът от ГЕРБ Виолета Неделчева бе избрана за председател на постоянната комисия по бюджет и финанси в Общински съвет-Шумен.

Виолета Неделчева има богат опит в областта на финансите, работила е във Фонд “Земеделие” и банка в момента е главен счетоводител на горското стопанство в Нови пазар.

Васил Тодоров от Реформаторския блок (РБ) бе избран за зам. председател.

Иван Ламбов от групата на реформаторите ще води икономическа комисия, а негов заместник ще е Димитър Александров от ГЕРБ.

Комисията по териториално и селищно устройство ще бъде председателствана от арх. Светлозар Тузсузов от ГЕРБ. За заместник бе избран Димитричка Недева също от ГЕРБ.

Димитър Александров от ГЕРБ ще води комисията по екология и селско стопанство, а зам. председател ще бъде Добромир Драев от РБ.

Съветникът от БСП Венцислав Венков оглави културната комисия. Деница Спасова бе избрана за зам. председател.

Васил Христов от Народен съюз пое комисията по младежки дейности и спорт. На поста зам. председател бе избран Деан Станчев от ВМРО.

Даниела Русева от РБ оглави правна комисия, а неин заместник е Метин Джамбазов от ДПС.

Комисията по просвета ще се председателства от Валентина Тодорова, а Бисерка Йовчева от реформаторите бе избрана за заместник.

Здравна комисия ще ръководи д-р Стоян Тодоров. Зам. председател е Седат Кадир от ДПС.

Наталия Стефанова от НФСБ оглави комисията по европроекти. За групата на БСП в лицето на Данаил Данчев остана зам. председателското място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама