Над 200 ученици ще участват в XV национален турнир по информатика “Джон Атанасов” в Шумен

10:24, 26 ное 15 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
217 ученици от IV до XII клас от 14 области – Благоевград, Варна, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Ловеч, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол ще участват в XV Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов”. Домакин на надпреварата, която ще се състои на 28 и 29 ноември и град Шумен.

Паралелно турнира “Джон Атанасов” за седма поредна година се организира и международно състезание по информатика по формàта на международната олимпиада по информатика.

Организатори на изявите са Министерство на образованието и науката, Община Шумен, Регионален инспекторат по образованието – Шумен, Факултет по математика и информатика към Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” и Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович”, гр. Шумен.

Председател на журито е гл. ас. Емил Келеведжиев от Институт по математика и информатика на Българска академия на науките, а членове са: преподаватели от Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев” и учители от страната.

Състезанието стартира на 28 ноември от 8 00 часа в компютърните зали на Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович” и на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”.

 ще се състезават:

Съгласно регламента на националното състезание участниците са разпределени в 5 групи: група А (XI – XII клас), група B (IX – X клас), група C (VII –VIII клас), група D (VI клас) и група E (IV – V клас).

- в международното състезание по информатика – 80 български ученици от група А и от група B, заявили участие и в двете състезания, и 64 състезатели от Румъния, Русия, Република Татарстан (в състава на Руската федерация), Сърбия и Молдова.

От област Шумен ще участват 26 ученици, като двама от тях – Валентин Младенов Борисов и Иван Ганчев Ганев, възпитаници на Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович”, гр. Шумен, са включени в разширения национален отбор на България – старша възраст.

Два отбора на Шумен (по един за всяка от групите – младша и старша възраст) ще се включат в надпреварата за призови места в международното състезание.

Шуменските състезатели са възпитаници на ПМГ „Нанчо Попович” – Шумен, СОУ „Сава Доброплодни” – Шумен, ГПЧЕ „Никола Йонков Вапцаров” – Шумен, както и на Школата по математика и информатика „A&Б” – Шумен.

Обявяването на резултатите, награждаването на най-добре представилите се и официалното закриване на състезанията ще се състои на 29 ноември 2015 г. от 09 00 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева” на община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама