Обвиненият за убийството в Сини вир остава в ареста

17:28, 17 ное 15 25 690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Шуменският окръжен сън на 53-годишният Осман Емин.

Мъжът е обвинение в убийство на Юксел Ахмет, станало в събота вечерта в каолиновското село Сини вир.

Между двамата мъже имало стара вражда. Часове преди убийството враждуващите се почерпили с алкохол на банкета, даден от новия кмет на селото по случай встъпването му в длъжност за новия  мандат. Малко по-късно те се засичат на улица в селото и след скандал и сбиване Осман Емин ранява тежко Юксел Ахмет. Според данните в обвинителния акт по тялото на жертвата са били нанесени множество наранявания, някои от които с тухли и камък.

 Ахмет бил намерен от минувачи, откаран в шуменската болница, но там починал, като причина за смъртта му е открита черепно-мозъчна травма.

Прокурорът Орлин Куздов поиска най-тежката мярка „задържане под стража” с мотивите, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид това, че е осъждан два пъти за кражба, единият от които – ефективно.

Служебният защитник на Осман Емин – адв. Борисова, поиска по-лека мярка, „домашен арест”, с мотивите, че обвиняемият има постоянен адрес и няма да се укрие. Той бил реабилитиран и срещу него сега нямало образувани производства. Тя изложи и тезата, че престъплението не е умишлено, а е в следствие на афект, тъй като Емин е бил провокиран от Ахмет.

Самият Емин също поиска по-леката мярка „домашен арест”.

След изслушване на страните съдът постанови постоянната мярка за неотклонение на Осман Емин да бъде „задържане под стража”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама