Георги Колев е новият ректор на Шуменския университет

16:15, 30 окт 15 25 1159 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проф. Георги Колев е новият ректор на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски".

Досегашният зам.-ректор по стопанската дейност бе избран на поста по време на днешното Общо събрание на висшето учебно заведение. За кандидатурата на Колев гласуваха 182-ма души.

За другия кандидат за ректорското място – деканът на Факултета по природни науки проф. Добромир Енчев, бяха пуснати 47 бюлетини.

240 преподаватели, студенти и служители участваха днес в работата на Общото събрание на университета.

„Искам да благодаря на колегите от Педагогическия факултет, които издигнаха моята кандидатура.

Още от понеделник продължаваме така както е било, както посочих в мандатната си програма ще продължим сегашната политика на управлението на университета”, каза новият ректор в първото си изявление към колегите си.

Сред основните приоритети в програмата му са качество и компетентност в образователния процес, изграждане на модернизиран център за наблюдение на качеството на образованието, създаване на център за проектна дейност  и др.

Минути след обявяване на резултата за избора му , проф. Колев изненада предшественичката си проф. Маргарита Георгиева като й подари луксозен швейцарски часовник с 6 диаманта.

„Искам да кажа, че проф. Георгиева беше диаманта на 8-годишното управление на Шуменския университет”, обяви проф. Колев.

Бившата ректорка се пошегува, че подаръкът е часовник, за да й напомня, че като преподавател трябва да си взема часовете. В отговор тя връчи на проф. Колев ключодържател с ключ за ректорския кабинет и към всички други входове на университета. Към връзката с ключовете тя добави и звънец, за да ръководи успешно академичния съвет.

Бившата ректорка обяви, че целият й екип е готов да предаде всичко на новия ректор и той встъпва в длъжност веднага.

Проф. Колев потвърди това като обяви екипа си от зам.-ректори. Това са проф. Наталия Витанова от катедра „Теория на възпитание и дидактика”, доц. Стефка Калева, ръководител на катедра „Руски език и литература”, доц. Наталия Павлова, ръководител катедра по методика на математиката и доц. Константин Константинов от катедра „История”.

Общото събрание на университета избира днес и нов Академичен съвет от 35 души, както и 8-членен контролен съвет.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама