Полицията в Шумен участва в проект за сътрудничество с Холандия

09:45, 13 окт 15 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната дирекция на МВР /ОД МВР/ в Шумен е включена в проект за сътрудничество между България и Нидерландия - „Надзор, ръководен от информация”, съобщават от пресцентъра на полицията. 

Директорът на областната дирекция ст. комисар Ялчън Расим  беше на работно посещение в Холандия при стартирането на проекта.

Основната цел на проекта е да се използва холандския опит за събиране и анализиране на информация, получена от полицейски служители за различни събития, свързани с опазване на обществения ред и противодействие на престъпността. Очакванията са чрез получаване и анализиране на предварително събраната информация да се създаде механизъм за по-добро взаимодействие и координация на съвместни действия между заинтересованите институции и партньори, в частност полиция, прокуратура и местна власт за решаване на проблеми на местната сигурност.

В началото на месец ноември холандски експерт ще посети България. Очаква се под формата на дискусия да обсъди със служител на областната дирекция как да бъде решен конкретен местен проблем. Ще се коментира какви са начините и способите за събиране на информация и как тя да бъде използвана за решаване на проблема. В следващите фази предстои обучение в Холандия, след което експерти оттам ще посетят страната ни и ще бъде разработен справочник с добрите практики.

Реализацията на проекта, по който ще работят специалисти от Главна дирекция “Национална полиция” /ГДНП/, ОДМВР- Шумен и ОДМВР- Сливен, се финансира от Министерството на Безопасността и правосъдието и Министерството на Външните работи на Кралство Нидерландия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама