33 екипажа стартираха в рали “Стари столици” 2015

13:42, 10 окт 15 / Спорт 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички заявени 33 екипажа в рали “Стари столици” 2015 преминаха административен и технически преглед и стартираха в 46-тото издание на най-старото автомобилно рали в България.

Стартът на надпреварата бе даден с официална церемония пред сградата на община Шумен. Състезанието бе открито от председателя на организационния комитет зам. кметът на града Иван Йонков, който пожела щастлив финал на всички участници.

Традиционно бяха издигнати флаговете на България, Европейския съюз и Шумен. Тази година честта да направят това имаха пилотите Пламен Стайков, Христо Атанасов и Мартин Сурилов.

За настроените на участници и зрители се погрижиха танцовия състав “Лудоселци”, кукерска група и малката шуменска чаровница от китайски произход Джан Нин Ша, която изпя “Хубава си моя горо”.

С №1 в рали “Стари столици” стартира шуменецът Петър Илиев, който бе навигатор на трагично загиналия варненски пилот Тодор Славов. Петър Илиев кара автомобила на Тодор Славов "Рено Клио", но ще участва само в първите два състезателни етапа и извън класирането. След това автомобилът на Славов ще бъде поставен в сервизния парк на ралито и ще бъде облепен с постери, показващи шампионските трофеи на Тодор Славов. Паметта на Тодор Славов бе почетена и с едноминутни аплодисменти преди старта на ралито.

С №2 в състезанието стартира действащият шампион на България и миналогодишен победител в Шумен Пламен Стайков. Стайков е сочени и за основен фаворит за спечелване на рали “Стари столици” 2015.

Шуменският екипаж Мартин Сурилов/Здравко Здравков са с №4 и са най-силната конкуренция на Стайков/Кадир. Водачите във временното класиране за шампионата Георги Василев/Стефан Добрев са със стартов №3. Екипажът на Дианел рейсинг ще се опита да вземе максимално точки за да спечелят шампионата тази година.

През първия ден от рали “Стари столици” ще се проведат 4 скоростни етапа с обща състезателна дължина 38.9 км.

Първият скоростен етап е "Детелината". Атрактивната отсечка бе спечелена от Стайков/Кадир, които я преминаха за 3,31,7 минути. Втори на 2,3 стотни финишираха шуменците Сурилов/Здарвокв. С трето време на “Детелината” бяха Василев/Добрев.

С номер 2 днес е скоростната отсечка "В. Великов", която започва от 14:06 часа, следва сервизен парк и две последователни преминавания на "Пивовара" от 15:39 и 16:42 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама