Ул. “Цар Освободител” в Шумен отново за ремонт

07:21, 04 окт 15 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Улица “Цар Освободител” в участъка между банка ОББ и площад “Оборище” в Шумен отново е за ремонт. Броени месеци след пренареждане на настилката в цели участъци запълващият материал между каменните блокчета е отнесен. Това затруднява придвижването на гражданите, а по отсечката минават и превозни средства. Въпрос на време е паветата да се разместят и така да се компрометира допълнително и без друго повредената настилка.

Ремонтът на участъка бе част от проекта “Оттука започва България”, който е с обща стойност 3 224 488 лв. От тях 300 хил. лв. са за препавиране на улицата и ремонта на четирите възрожденски къщи по нея. До момента от Общината са разплатили половината от сумата за тази част от проекта. “При условие, че настилката е повредена и не се ремонтира до края на октомври няма да бъде одобрена от приемателната комисия”, обясни зам.-кметът Митко Киров.

От фирмата изпълнител на заданието “Одесос строй” заявиха, че ще проверят повредената настилка и ще вземат мерки.

Крайният срок за приключване на дейностите по проекта “Оттука започва България” е 31 октомври тази година. Той включва работа още по НИАР „Мадара", Шуменската крепост, водната каскада до Младежкия дом.

Вече е приключило полагането на хидроизолацията по водната каскада по пътя за Паметника. Със специални машини са почистени наносите по пътя на водата, положени са и електрическите кабели. “Алейното осветление работи, остава да се монтира художественото осветление”, коментира главният експерт в отдел "Европейски фондове" в Община Шумен Данаил Данчев. Той допълни, че извън договора разписан по проекта Общината ще закупи хидравлична помпа за водата по каскадата и ще ремонтира настилката към подхода за Паметника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама