Полк. Митко Йоцов влиза с ВМРО в кметската битка за Шумен

14:34, 31 авг 15 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият командир на военно формирование 34200 и началник на Шуменския гарнизон полковник Митко Йоцов е издигнат за кандидат-кмет на Шумен от ВМРО. Това стана ясно днес на нарочна пресконференция на местната структура на партията.

Кандидат-кметът бе представен в офиса на войводите от народния представител от Патриотичния фронт и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

Той определи Митко Йоцов като изключително удачна кандидатура за кмет на община Шумен.

„Той е човек с изключителна експертиза в областта на логистиката и бюджетните дейности и планирането”, каза Искрен Веселинов.

По думите на депутата Митко Йоцов е гражданска кандидатура и с неговата кандидатура ВМРО отправя апел към всички политически сили за подкрепа.

„Народът трябва да се обединява, а не да се разделя”, каза кандидат-кметът Митко Йоцов и допълни, че програмата му не е напълно готова, но си е поставил няколко стратегически цели.

„Това са създаването на по-добри условия за живот, изравняване на стандартите на  благоустройство на центъра с квартали и селата в община Шумен и превръщането на общината в силен икономически и духовен и исторически център”, каза Йоцов.

Той даде пример със синовете си, които останали в София, след завършване на образованието си. „Моето желание е да дам всички сили, за да бъдат децата ни тук”, каза Йоцов.

Кандидатът за кмет обяви, че търси обединението на всички граждани. „В екипа ми няма да има представители само на една партия, а той ще е от граждани и специалисти и експерти на Шумен”, заяви Йоцов.

Координаторът на ВМРО в Шумен Деан Станчев каза, че листата за общински съветници предстои да бъде оформена, но в нея има силна гражданска квота. „Търсим широка подкрепа и сме отворени за обща листа”, заяви Станчев.

През следващата седмица ще бъде обявена официалната листа на ВМРО, тогава ще стане ясно и дали партньорите им в Патриотичния фронт НФСБ ще подкрепят кандидата на войводите.

Регионалният координатор на НФСБ Румен Русев, който също бе на представянето, нито потвърди, нито отрече дали патриотите ще дадат подкрепата си за кандидатурата на Митко Йоцов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама