Повече първолаци тази година в община Шумен

12:07, 28 авг 15 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Броят на записаните за първи клас деца в община Шумен до края на юни е 849, сочат данните на отдел “Образование, наука и младежки дейности”. Броят им към момента е с 36 повече, спрямо броя на първокласниците миналата година.

Най-много първолаци ще прекрачат прага на СОУ “Сава Доброплодни” в Шумен, като техният брой е 127. Най-малки са паралелките в някои от селата на общината. В тях децата са от 11 до 15. В момента все още се уточнява броят на маломерните паралелки.

Тази година до края на юни за първи клас са записани 36 деца повече в сравнение с 2014 г., което налага разкриването на още една паралелка.

Две начални, четири основни, пет средни и шест училища по селата ще посрещнат първокласниците тази година в общината.

Общият брой на всички ученици в община Шумен, които ще започнат на 15 септември е 8 396, разпределени в 378 паралелки в 19 школа на общината. В сравнение с миналата година броят на учащите се е със 153 повече, а паралелките се увеличават с шест.

На територията на община Шумен има 32 детски заведения. Те се посещават от 2 954 малчугани до шест години, разпределени в 132 групи, като пет от тях са яслени. За новата учебна година се разкрива една яслена група повече. В момента тече записването на децата за градина и ясла.

Предучилищните групи в детските градини са 72, посещавани от 1 497 деца. Четири предучилищни групи им и към училища, като до момента в тях са записани 61 малчугани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама