Правят още детски и спортни площадки по проекта “Шумен – по-доброто място за живеене”

13:34, 27 авг 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С реализирана икономия по Оперативна програма “Регионално развитие” Община Шумен включва още няколко обекти в проекта си “Шумен по-доброто място за живеене”. Изграждат се нови детски и спортни площадки в районна на Летния теаътр, ВиК дружеството, около СОУ “Васил Левски” в квартал “Тракия” и в района на Многопрофилната болница за активно лечение.

Това съобщи експертът в общинския отдел “Европейски проекти” Данаил Данчев.

В района между сградите на ВиК и Летния театър се работи по изграждане на спортна площадка, 2 детски площадки – за деца на възраст от 0 до 3 години и за деца от 3 до 12 години. Прави се и площадка за стрийтфитнес. Изграждането на площадките е на стойност 234 хил. лв. без ДДС.

По проекта за благоустрояване на кварталите в Шумен се обхваща и още една част от Тракийския квартал. Спортна площадка се прави в района на СОУ “Васил Левски”. Такава ще бъде изградена и в района на шуменската болница.

Всички обекти трябва да бъдат готови до края на септември, началото на октомври, уточни Данаил Данчев.

Той допълни, че в проекта за благоустрояването на кварталите има вероятност да бъдат включени още обекти, като те ще се изграждат в кв. “Добруджа”.

Проектът „Шумен - по-доброто място за живеене” е на обща стойност е 5.26 милиона лева.

Със средствата от него вече бяха обновени района пред ІІ ОУ „Д-р Петър Берон” и междублоковото пространство по ул. „Одрин”  в кв. „Тракия”, бе модернизирана част от квартал “Боян Българанов, където са изградени множество детски и спортни площадки, паркоместа, беседки, велоалеи, напълно бе преасфалтирана централната улица на кв. “Дивдядово”, обновена бе зоната за отдих пред читалище “Тодор Петков” в кв. Добруджа”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама