ГЕРБ и РБ скочиха срещу обществена поръчка на Община Шумен

08:36, 24 авг 15 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници от ПП ГЕРБ и Реформаторския блок излязоха с обща декларация срещу обявена обществена поръчка на община Шумен.

В документа, изпратен до медиите, съветниците възразяват остро срещу опитите на ръководената от кмета Красимир Костов администрация да ощети жителите на Община Шумен чрез провеждането на спорна процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет събиране и извозване на твърди битови отпадъци от двадесет и шест населени места на територията на общината.

„Въпреки че обществената поръчка се провежда в законов срок, за нас са смущаващи необосновано високата ѝ стойност, заложена от общинската администрация, поставените условия пред участниците, както и методиката за оценка на предоставените оферти.

Оставаме с усещането, че определена фирма е писала условията на обявената процедура, по които да се яви, състезавайки се единствено със себе си. За пореден път наблюдаваме Красимир Костов и ръководената от него администрация да влизат в ролята на помощен персонал при ощетяването на нашите съграждани“, пишат съветниците в декларацията.

Според тях подобни действия, продиктувани от частен интерес, които нанасят финансови вреди на шуменци, трябва да бъдат преустановени и те ще направят всичко според възможностите предвидени в българското законодателство, за да защитят обществения интерес.

Topnovini.bg припомня, че Община Шумен обяви обществена поръчка за организирано събиране и извозване на твърдите битови отпадъци в 26-те си села на 18 август.

Стойността на поръчката е 2 827 916 лв. за 5-годишен период, срокът за подаване на оферти е 28 септември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама