Шуменец сигнализира, че тровят кучета на ул. „Софийско шосе”

14:28, 04 авг 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Митев сигнализира медиите, че неизвестен извършител трови уличните кучета в района на ул. „Софийско шосе” 16.

Това е четвъртото отровено куче за срок от две години, се казва в сигнала му.

Пред Topnovini.bg Димитър Митев обясни, че последният случай е от вчера.

Мъжът се прибрал от почивка в неделя. След като съпругата му разходила домашния им любимец около блока, му споделила, че не е забелязала бездомното куче, което редовно стояло пред входа. „Когато извеждаме нашето куче, то винаги идва”, разказва Димитър.

В понеделник също не видели кучето, но Димитър забелязъл, че пред блока има оставена храна. „Съседите хвърлят по нещо на кучетата, но никога толкова много”, казва мъжът и обяснява, че оставеното било някаква смесица от макарони и други гозби.

Малко след това той открил и уличното куче мъртво. „Тялото му беше до гаражите”, посочва мястото Димитър. Той недоумява кой може да е отровил кучето. „Не лаеше и не беше агресивно”, казва мъжът. Според него такива действия са опасни. „От тази храна, която е предназначена за премахване на улични кучетa, може да ядат и домашни, ако стопаните, които ги разхождат не внимават”, казва Димитър и допълва, че около блока има и доста котки. „Тук играят и много деца, не може така безотговорно да се оставя отрова”, категоричен е той.

След като констатирал смъртта на животното, Димитър се обадил на 112. „Оттам ми казаха само, че сигналът е приет, но никой не дойде”, казва той и обясни, че са го насочили да звъни в здравната инспекция или в Общината. „Беше късно вечерта, кой ще ми отговори там”, казва мъжът.

Днес малко преди обяд тялото на животното и храната, която се предполага, че го е отровила, били прибрани. "Синът ми каза, че дошъл зелен бус и ги взел", обясни Димитър.

Управителят на шуменския приют за животни Мария Маркова каза, че много трудно се доказват умишлени отравяния. Тя разказа, че наскоро е имало още няколко подобни случая в града.

Topnovini.bg припомня, че през пролетта неизвестен извършител отрови пет кучета в района на болницата. Тогава свидетели на агонията на четириногите изказаха съмнения, че за отрова е бил използван антифриз, смесен с храната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама