С тържествен парад в Шумен стартира международното състезание на CIOR

21:18, 02 авг 15 / Политика 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествена церемония пред сградата на Община Шумен тази вечер бе дадено началото на

международно военно спортно състезание, в което участват отбори от Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва (CIOR).

В надпреварата, която ще се проведе до 7 август участват около 100 души от Белгия, Германия, Полша, ЮАР, Дания, Испания, Финландия, Холандия, Франция, Великобритания, Норвегия, САЩ.

Участниците в състезанието преминаха в строй по централната улица на Шумен и строиха колоните пред сградата на Общината, като всеки отбор носеше националния флаг на страната си. Състоя се и церемония по издигане на знамената на България, CIOR и Шумен.

Домакин на престижното състезание е Шуменския военен факултет “Артилерия, ПВО и КИС” към Националния военен университет „В. Левски“

Спортната надпревара е част от 68-ия конгрес на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва (CIOR), провеждан тази година в България.

В Шумен състезание от подобен ранг се провежда за първи път.

Участниците в надпреварата бяха приветствани с добре дошли от областния управител на Шумен Донка Иванова, от началника на Военния университет “Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов, от началника на Шуменския военен факултет полк. инж. доц. д-р Сашо Евлогиев. От името на кмета на Шумен Красимир костов приветствие към участниците поднесе Дилян Узунски. На официалното откриване международното състезание присъстваха и народните представители Любомир Христов и Иван Иванов.  

За отборите кратък концерт с народни танци изнесе фолклорен състав “Лудоселци” от село Дибич.

Същинската надпревара за участниците стартира утре. Състезанията в отделните дисциплини ще се проведат на спортните съоръжения във Военния факултет, стрелковия полигон в кв. “Дивдядово” и на Шуменското плато.

Програмата на състезанието включва стрелба с пистолет „Макаров“ и автомат „Калашников“, хвърляне на гранати, щафетно плуване с препятствия, крос 2 000 метра с препятствия,  16 км ориентиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама