73 пожара е имало в Шуменско за последния месец

08:09, 02 авг 15 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За последния месец на територията на област Шумен са възникнали 115 произшествия. Пожарите са 73, като 27 от тях са с материални загуби, а 46 инцидента са се разминали без загуби. Огнеборците са извършили 2 аварийно-спасителни дейности и 36 пъти са оказали техническа помощ. Според данните в пожарната огнеборците са излизали средно по четири пъти на ден.

За момента имаме малко завишения на броя на пожарите в сравнение с миналата година, каза за Topnovini.bg началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Красимир Колев. Той заяви, че отдава това на по-влажното време през 2014 г.

Обстановката е спокойна, за щастие не е като в Южна България, каза Колев. Той отбеляза, че по време на жътвената кампания са издадени 25 акта за установяване на нарушения при земеделската техника, която работи на полето. Най-често това са били липса на пожарогасители и техника, която не е преминала преглед за пожаробезопасност.

Колев заяви, че се забелязва тенденция за намаляване на паленето на стърнища. „Научихме ги, че стърнищата не бива да се палят. Има забрана и от 5-6 години нямаме проблем” каза той.

Шефът на шуменските огнеборци обърна внимание на опасността при боравене с открит огън. „Особено в такива сезони, когато се варят буркани на открито, трябва да се вземат сериозни мерки”, заяви Красимир Колев и добави, че всеки трябва изключително внимателни о отговорно да борави с огъня.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама