Пешеходци недоволстват срещу капещи климатици

12:48, 01 авг 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пешеходци се оплакват, че често се случва да бъдат накапани от конденз на климатик, докато вървят по тротоарa.

На много места охладителната техника, ползвана в жегите, не е прикачена към водосточните тръби и водата, която се получава от конденза при работата й, капе навсякъде – по фасадите на сградите, пред входовете или направо на тротоара.

Мария Атанасова разказа, че често й се налага да обикаля такива локвите, но понякога я уцелват капките от климатици. „Живея на Военна болница. Всяка ден водя внучето си до центъра и по пътя отвсякъде капе”, каза тя. Жената се възмущава не само от неудобството, което създават охладителните телата, но и от естетиката им. „Много е грозно да висят така. Мен дори ме е страх да не вземе да падне нещо”, обясни Мария.

Тя обърна внимание, че неприятностите с климатиците не са само в летните жеги. „Зимата там, където капят, се залежда и може човек да се подхлъзне”, предупреждава жената.

Дори по централните улици локвите и капещите в тях климатици са честа гледка. Студентката Теодора Кирова разказа, че често й се случва да бъде накапана от кондензирала вода от техниката. „Малко е кофти да ти капне на главата или по дрехите, даже ме стряска понякога”, заяви момичето. Друг минувач пък приема това с чувство за хумор – било приятно в тази жега човек да се разхлади.

Главният експерт „Отопление и вентилация” в Шуменската община Ирина Христова обясни, че няма наредба, която да регламентира къде точно да се врзъват тръбите за кондензираната вода на климатиците. „За монтажа на тази техника не се изисква проект, както е за газификация” каза тя и допълни, че къде да се включат тръбите зависи единствено от съзнанието на собствениците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама