Детската престъпност в Шуменско се е увеличила през първото полугодие

09:53, 01 авг 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

46 са регистрираните престъпления извършени от малолетни и непълнолетни през първите шест месеца на 2015 година в Областна дирекция на МВР- Шумен, съобщиха от ведомството.

За същия период миналата година са били 34, което сочи известен ръст на регистрираните престъпления. Установените извършители тази година са 62, като 51 са момчета, а момичетата са 11. Установени са 23 малолетни извършители, а в 18 от общия брой на регистрираните са извършители на две или повече деяния. Регистрираните престъпления, извършени от непълнолетни и малолетни в съучастие с пълнолетни са две, а пред 2014 година са били 7.

От престъпленията, извършени от непълнолетни лица, най-голям е делът на кражбите. Регистрирани са 31 за първото полугодие на тази година спрямо 26 за първите шест месеца на миналата. Тази година има една взломна, спрямо 3 за миналия отчетен период. Девет от кражбите са квартирни. Училищни кражби с участието на малолетни и непълнолетни тази година не са регистрирани, докато през миналата деянията от този вид са били 11.

Извършени са проверки в 15 училища на територията на ОДМВР- Шумен. Според данните на инспекторите от Детска педагогическа стая противообществените прояви, извършени от ученици са 5, а престъпленията - 3.Срещу ученици са извършени седем престъпления. За периода са проверени 32 питейни и увеселителни заведения, 10 компютърни клубове и зали за хазарт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама