Военни от 12 страни ще се състезават в Шумен

16:12, 28 юли 15 / Политика 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският военен факултет “Артилерия, ПВО и КИС” към Националния военен университет „В. Левски“ще бъде домакин на международно военно спортно състезание от 1 до 7 август, съобщиха днес от пресцентъра на факултета.

Спортната надпревара ще е част от 68-ия конгрес на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва (CIOR), провеждан тази година в България.

За първи път в града ни ще се проведе състезание от световен ранг на CIOR, то е организирано с подкрепата на Община Шумен.

Ще участват около 100 души от Белгия, Германия, Полша, ЮАР, Дания, Испания, Финландия, Холандия, Франция, Великобритания, Норвегия, САЩ.

Програмата на състезанието включва стрелба с пистолет „Макаров“ и автомат „Калашников“, хвърляне на гранати, щафетно плуване с препятствия, крос 2 000 метра с препятствия,  16 км. ориентиране.

Спортната надпревара официално ще бъде открита с тържествена церемония  пред Община Шумен  на 2 август от 20 часа. Поканени са много гости от Министерството на отбраната, депутати, Областната и Общинската управа на града ни.

Участниците в състезанието ще преминат в тържествен парад по централната улица на Шумен, колоните ще бъдат строени под националните флагове на всяка от страните, съобщиха от пресцентъра на Военния факултет.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама