Свикват общо събрание на ВиК- Шумен

15:28, 28 юли 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо събрание на шуменското водоснабдително дружество е насрочено за 6 август от 10 часа, стана ясно на днешното заседание на икономическата комисия на Общинския съвет.

Общо 9 са точките в дневния ред на Общото събрание. То ще трябва да приеме финансовия отчет на дружеството за 2014 г. и да освободи от отговорност управителя инж. Светлозар Дамянов. Събранието ще избира и нов контрольор на ВиК –Шумен на мястото на досегашния Владимир Кавдански.

През миналата година ВиК-Шумен отчита приходи от дейност 14 млн. 538 хил. лв., което е с 1 млн. 636 хил. лв. по-малко, отколкото предходната 2103 г. Това сочат стопанските резултати на дружеството. Счетоводна печалба пък от 393 хил. лв. през 2013 г., се намалява до 6 хил. лв. за предходната година.

Според председателя на икономическата комисия Христо Дечев изводите от влошените показатели на дружеството са , че приходите се свиват, печалбата спада до символичните 6 хил. лв. Затова той предложи представителят на община в Шумен да не гласува освобождаване от отговорност на управителя на ВиК с мотиви повишен риск за финансовата стабилност на дружеството.Предложението му обаче не бе подкрепено от останалата част от комисията.

Членовете й приеха решение да упълномощят представителя на Общината зам.-кметът по стопанските въпроси Митко Киров да гласува по вписаните в дневния ред въпроси според предложението на държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама