Кметът Красимир Костов преряза лентата на обновения шуменски квартал “Боян Българанов”

11:45, 28 юли 15 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Шумен Красимир Костов и гражданинът Костадин Димитров днес официално прерязаха лентата на още един от обектите, направени по проекта за благоустрояване на кварталите “Шумен по-доброто място за живеене”.

Поредният обект от проекта е в квартал “Боян Българанов”. Той е на стойност 1 млн. 734 хил. лв.

При появяването си на новите обети кметът бе посрещнат от живущи в околните блокове, които му благодариха за новия вид, който е придобил квартала.

В междублокови пространства в квартала са направени три спортни площадки и пет  детски,, има 2 км велоалеи, направени са 10 кв.м тротоари, асфалтирани са 13 хил. кв.м улична мрежа, монтирани са детски и спортни съоръжения и за трудно подвижни хора;

Подменени са 134 броя осветителни тела с най-модерните лед системи.

“Много се радвам, че днес откриваме още един обект от проекта “Шумен по-доброто място за живеене”. От много години общината не е инвестирала сериозно в квартал “Боян Българанов”. Радвам се че по тази оперативна програма имахме възможност да започнем промяна на нашите жилищни райони. Радвам се, че промяната се приема от хората с удоволствие  и радост”, каза Красимир Костов пред събралите се хора и журналисти.

“Отново искам да кажа, че това трябва да се пази. Всички заедно трябва да поддържаме европейските условия, които сме предоставили тук на живущите”, добави градоначалникът.

Само преди седмица една от новите беседки бе подпалена от недобросъвестни граждани. Виновните все още не са установени, но беседката вече е ремонтирана.

Кметът Красимир Костов заяви, че на този етап охраната на новите площадки ще бъде поверена на Общинското предприятие “Паркинги и гаражи и благоустройство”, като вероятно в предприятието ще трябва да се разкрият допълнителни бройки.

Костов допълни, че по новите обекти все още има довършителни дейности, като допълнително затревяване и облагородяване на тревните площи.

Вдигане на по-висока мрежа на една от спортните площадки, за да не попадат топките, които децата ритат в терасите на съседния блок и знаци за ограничаване на скоростта по пътя, който минава покрай площадките поискаха живущи от квартала от кмета Красимир Костов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама