Учредиха структура на КРИБ в Шумен

16:05, 09 юли 15 25 766 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) бе учредена днес в Шумен. За председател на местната организация бе избрана Сузана Недева.

„Щастлива съм, че създадохме тази структура, защото това бе абсолютно наложително. Местният бизнес заслужава да излезе напред”, заяви председателят на КРИБ – Шумен.

Над 20 фирми са учредили местната организация на предприемачите, сред които има големи, както и малки и средни предприятия от различни браншове от Шумен, Нови пазар и Каспичан.

„Мисля, че ще имаме много кандидати за членове занапред”, каза Сузана Недева.

В управителния съвет на КРИБ в Шумен влизат 5 фирми. „Това са фирмите „Елана” „Херти”, „Примекс”, Кантръкшън груп” и „Систаком”, обясни председателят и отбеляза, че е взето решение да има и контролен съвет към организацията. „В него влизат двама души – Владислав Кипров, които представлява „Лифтком” и Ивелин Иванов от „Адвокатско дружество Василев/Иванов”, разясни Сузана Недева.

На официалното откриване на структурата присъстваше областният управител на Шумен Донка Иванова. Тя отбеляза, че КРИБ е сериозен партньор по социално-икономическите проблеми и връзката между бизнеса и властите. „Знаем, че работодателската организация има сериозно присъствие при договаряне на проблеми и теми по всички направеления. Ние в Шумен разчитаме именно на това. В нашия регион има много проблеми, които се надявам да разрешаваме като партньори. Ще разчитаме и на опита, който има организацията, за да ни съдейства за подобряване на бизнес условията и конкурентноспособността на нашия бизнес”, каза Донка Иванова и допълни, че КРИБ имат представители в комитетите по наблюдение на различни оперативни програми и те ще съдействат за повишаване капацитета на бизнеса в Шуменско.

Заместник-председателят на КРИБ Иван Бойков заяви, че с учредяването на местна структура на организацията ще се защитават интересите на бизнеса в Шумен. „Няма въпроси, по които да не сме положили усилия, и да постигаме резултати по отношение на това, което засяга бизнеса – цените на тока, реформите, та дори и образованието”, каза той и заяви, че да се развива държавата, най-вече зависи от предприемачите.

Председателят на структурата на КРИБ в Добрич Мария Кирилова също поздрави шуменските бизнесмени за предприетата инициативност и разказа, че за 3 години от съществуването си организацията в Добрич се е развила. „Вече сме по-силни и единни, КРИБ стана фактор в Добрич”, заяви тя.

Валентин Върбанов отправи приветствие към новосформираната структура от името на Стопанската камара в Шумен. „Работодателските организации получават още един стълб на представителство в Североизточния регион”, каза той и изрази готовност двете формации да работят заедно за общи цели за насърчаване на инициативността в региона.

Председателят на Шуменската търговско-промишлена палата Христо Дечев също заяви, че има готовност да подаде ръка на КРИБ и пожела успех на местната организация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама