БСП с 5 номинации за кандидат-кмет на Шумен

11:13, 03 юли 15 / Политика 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима са номинираните от местните партийни организации на БСП за кандидат-кметската надпревара в Шумен. Това са сегашният кмет на Шумен Красимир Костов, неговият заместник Иван Йонков, ректорът на Шуменския университет проф. Маргарита Георгиева, бившият областен управител Венцислав Венков и областният лидер на социалистите Тодор Тодоров.

По-голямата част от протоколите от заседанията на структурите по места са обработени и след обобщаването им, те ще бъдат представени на предстоящата на 11 юли конференция на партията. „На нея ще се избере кандидатът ни за кмет”, обясни Тодор Тодоров. Той посочи, че за номинациите ще се гласува с таен вот. „Когато има изравнен резултат, има две възможности – или да се прегласува или конференцията да вземе решение и да предостави издигането на кандидатурата като решение на БСП”, разясни процедурата областният лидер на БСП.

Той уточни, че номинираните имат право да си направят отвод. „Това е личен избор на всеки от кандидатите. Те са издигнати от партийните организации, но може да имат някакви съображения и да си направят отвод на конференцията”, посочи областният лидер на БСП в Шумен.

Тодоров обясни, че в момента вървят и номинациите за общински съветници, които също ще бъдат утвърдени с тайно гласуване на конференцията.

Сред имената на кандидатите за местния парламент има и такива на действащи съветници. „Предложенията от основните организации са млади хора, които да бъдат кандидатури за общински съветници от БСП – лява България”, заяви Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама