Пътен възел “Белокопитово” на АМ “Хемус” ще е готов до 15 юли

11:30, 02 юли 15 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият участък на автомагистрала „Хемус” пътен възел “Белокопитово” ще бъде изпълнен в срок. Това съобщи ръководителят на обекта Асен Тодоров.

“На крачки от финалната права сме, доработваме съоръженията, поставяме финалните щрихи – окопи, където има де се доработва асфалт. Остава да се асфалтира северното платно на пътен възел “Белокопитово”, каза Асен Тодоров.

Той допълни, че на 15 юли обектът ще е готов за комисията, която трябва да издаде Акт15.

Ръководителят на строителния обект допълни, че след като комисията направи оглед вероятно и даде предписания вероятно ще се наложи някои неща да се доработят. “Надявам се да няма забележки и да можем да пуснем аутобана в експлоатация. И в момента минават инспекции и отстраняваме нередности в рамките на деня”, обясни Тодоров.

Асен Тодоров добави, че работата на археолозите е забавила довършването на пътен възел “Белокопитово” с 45 дни.

Новият участък от автомагистрала "Хемус" е с дължина близо 5 км. Разгърнатата площ на пътния възел „Белокопитово” е над 10 километра, като в него са включени 11 сложни съоръжения.

Проектът по който се осъществи изграждането на пътен възел “Белокопитово” е по програмата „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ на стойност близо 66 млн. лв. и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет. Строително-монтажните работи се изпълняват от „АМ Черно море” АД. Строителният надзор се осъществява от „Пътинвестинженеринг”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама