Четирима фермери от Шуменско са поискали подпомагане за млади стопани в първия ден за прием на документи

15:20, 30 юни 15 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Документите на четирима кандидат от област Шумен са обработени в първия ден на прием по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани” от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020, съобщавата от Държавен фонд „Земеделие”.

В страната са приети заявления от 36 фермери в Областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”. Най-активни бяха стопаните от област Видин, където са подадени 6 проекта, следва Кърджали с пет заявления. В Благоевград  и Шумен са обработени документите на четирима кандидати.

В направление растениевъдство най-много са желаещите да отглеждат плодове – сливи, череши, праскови, орехи, показва справка за първия ден от приема. Няколко от подалите заявления за подпомагане са заявили, че ще отглеждат домати, други зеленчуци или култивирани печурки. Най-много млади фермери, които ще развиват животновъдство, са се насочили към зайци и пъдпъдъци, има и проекти за създаване на пчелни семейства и отглеждане на овце.

Максималната субсидия, която могат да получат младите фермери е в размер на 25 000 евро и се изплаща на две равни части според изискванията, заложени в наредбата по подмярка 6.1. Крайният срок за прием на документи е 24 юли 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама