Кметове на общини в Шуменско карат служебни коли за стотици хиляди левове

12:17, 25 юни 15 25 678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметовете на общини в област Шумен са се обзавели със служебни коли за стотици хиляди левове. Това показва разследване на Нова телевизия.

Рекордьор в класацията е кметът на шестхилядната община Хитрино Нуридин Басри със служебен “Мерцедес” за 110 000 лева.

Кметът на община Върбица Мердин Байрям управлява население от 10 492 души, но върти волана на возило за 100 000 лева.

Служебният автомобил на кмета на община Каолиново Нида Ахмедов е струвал на местните 12 256 жители 70 000 лева.

Втора ръка кола за 50 000 лева кара кметът на община Никола Козлево Турхан Каракаш. Населението на Николакозлевско е 6 381 души.

В материала на Нова телевизия се посочва, че кметът на седемхилядната община Венец Нехрибан Ахмедова е със служебна кола за 139 000 лева. Оказа се обаче, че Ахмедова не притежава подобен автомобил, а обществената поръчка за закупуване на возилото е прекратена на 21 август 2012 г. в Агенцията за обществени поръчки. В момента Ахмедова разполага със служебна кола “Тойота”, която е на стойност 50 000 лева.

“Не съм се срещала с репортер на Нова телевизия. Искам информацията от Агенцията за обществени поръчки да се цитира коректно и до край”, коментира за Topnovini.bg Нехрибан Ахмедова.

Местни управници са придобили скъпите возила в първата година на този мандат, а колите се ползват и като лични, показва още разследването на Нова телевизия. Процедурата е минала през Агенцията за обществени поръчки, като в заданието са заложени точните параметри на закупените от тях возила.

Като притежател на скъпа служебна кола в разследването е посочен и кмета на община Исперих Бейсим Басри, който се вози в автомобил за 70 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама